söndag 16 november 2008

Familjekonstellationer

Det är inte ofta jag blir upprörd men ibland händer det och då händer det rejält. Såg ett inslag på nyheterna i kväll, singelkvinnor i Sverige får inte inseminera sig i Sverige (de åker till Danmark och fixar det). Det visste jag sen tidigare iom att jag har en kompis som har brottats med detta problem. Men så var det en kvinna som pompöst uttalade sig om att ett barn inte ska behöva växa upp utan en pappa. Vad är detta? Varför ger pappa-mamma en bättre uppväxt för ett barn än mamma-mamma eller pappa-pappa eller singelmamma eller singelpappa. Det är väl inte konstellationen som gör det, det är väl människorna. Det är väl kärlek och trygghet som gör det?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med, det är väl kärlek och trygghet som ger en bra barndom. Skit samma från vem.
Men kanske menade hon att dom inte ska behöva växa upp utan att veta vem pappan är? Ursprungsfrågor kan väl skapa otrygghetskänslor och många frågor, iallafall hos tex adopterade.

Pia sa...

Håller också med om att det viktigaste är vilken trygghet o kärlek som barnet får - INTE av hur många föräldrar eller vilket kön föräldrarna har. Och vad är skillnaden mot att singel-adobtera - för det får man ju göra??

AnnaPanna sa...

Precis, vad är skillnaden mot att singeladoptera, där är ju också fadern okänd.
Men det är klart att det är säkert jobbigt att inte vem pappa är.