söndag 4 maj 2008

Ocimum basilicum

Nysådd basilika i egenhändigt fixade små växthus. Dessa ska noga och intressant studeras hur de utvecklas.


Det viktigaste för nysådda fröer är fukt, ljus, värme och syre. Jag fuskade lite och köpte inte såjord utan tog av den lite grövre planteringsjorden som jag redan hade hemma. Men so what, ute i det fria finns det minnsann ingen iordninggjord såjord. Om nu basilika växer i det fria någonstans...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att de växer fritt i massor i Basilien! Lycka till!

Anonym sa...

Basilika är ju bland det svåraste att hålla vid liv, tom om man köper dem "färdiga". Basilika är superkänslig, jag fattar inte hur du vågar tro att det skall lyckas att odla egen planta från frö. Men du har gjort det förut?

Anonym sa...

Yes, jag har gjort det förut, drivit upp i miniväxthus och planterat om i större krukor och haft basikila till middag hela sommarsäsongen. Nä, jag tror du överdriver, så svåra är dom inte. Jag vet andra som kör basilika hemma.

Anonym sa...

Och växer dom så bra och fritt i Basilien som Elisabeth säger kan det ju inte var något problem. Alla vet ju var Basilien ligger.

Anonym sa...

Kul att växtbloggningen håller i sig och det ska bli spännande att se hur pass svårt det är att få upp denna planta.
Basilien ligger väl på samma kontinent som Agentina och Peu, eller?

Pia sa...

Nu blev jag inspirerad! Och vi har faktiskt fått basilika att ta sig mkt bra här hemma så det kan inte var allt för komplicerat... (fast när jag tänker efter var det ju Anders som var "pappa" till odlingen då, och inte lilla jag...)

Anonym sa...

Mina har redan börjat gro! Nej, de kan inte vara så svåra. Tom Sara brukar lyckas riktigt bra med basilika.... (förlåt Sara).