torsdag 1 oktober 2009

Jag har inte slutat blogga

Det har bara blivit ett väldigt långt uppehåll. Och det känns väldigt trögt att komma igång igen.

Här kommer iaf lite bilder från semestern på Samos. Samos visade sig vara en vacker, bergig, grön ö i grekiska övärlden, i höjd med Aten, jättenära Turkiet. Trots så sent på säsongen var det supervarmt, 25-30 grader, en glad överraskning.








Hibiskus.


Hibiskus.


Granatäpple.


Paradisvik.


I paradisviken kajakade vi, lätt dramatisk tur som slutade väl.


Vår huskatt. Vi matade katterna i smyg tills vi fick veta att det var ok. Katterna är bra som tar råttor och möss och annat kryp. Men vår råtta (som skrämde slag på oss) som vi fick in på balkongen tog inte katterna utan den tog Mr Michalis, the rat killer. Also known as the tourist killer. Om dom inte behagade honom. (Mr Michalis ägde stället vi bodde på...)


Stället vi bodde på. Här var det skönt att hänga.


Utflykt till ön Patmos. Besök i Johannes döparens grotta där han fick uppenbarelsen av gud och skrev uppenbarelseboken.


Och ett kloster.


Fortfarande på Patmos.


Mer hibiskus.


Övermogen citron.

10 kommentarer:

Lars G. Johansson sa...

Sköna bilder! Gillar speciellt kompositionen med arkadbågarna.

Håkan Wiman sa...

Ja, fina bilder. Ser jättehärligt ut! Sara var inte så långt ifrån er - hon var i Turkiet med Helén och Britta och Britta - och kom hem i tisdags.

Sara sa...

Ja, superhärligt! Var vattnet så salt att ni nästan flöt ovanpå? Vi badade en hel del, men spelade golf, shoppade och flängde runt en massa också. Kändes som 2 veckor fast det var bara to em-ti mitt på dagen. Vi var mindre än 10 mil från er,i närheten av Bodrum. Stor kram till Samosresenärerna!!!

Vejbybo sa...

Välkommen tillbaka i bloggvärlden!

Jag kan bara hålla de andra. Det ser härligt ut. Själv har jag velat båtluffa i grekiska övärlden i många år, men aldrig kommit dit.

Elisabeth sa...

Sköna bilder. Ser ut att vara en mysig ö. Tur ni åkte dit. Fantastiskt att ha fått se Johannes döparens grotta. Fantastiskt!

bj sa...

Kul att du är tillbaka. Jag har en kompis som har hyr en lägenhet i Samos på årsbasis och som jobbar på distans (via webben).

annapanna sa...

Tack.
Sara - vad lustigt att du var så nära, jag hade ingen aning. En av alla utflykter vi kunde göra var till Turkiet men den åkte vi inte på. Kan inte minnas att jag flöt ovanpå, beror kanske på densiteten... :-) stor kram på dig.
Vejbybo - det är aldrig för sent.
Elisabeth - helt rätt, det var fantastiskt, det bästa på hela resan.
bj - Lyllos din kompis.

Pia sa...

Välkommen tillbaka! Vilka härliga somriga bilder! Det är nog den här tiden man ska åka söderut - du kommer ha energi för hela vintern nu!

/Pia

Åsa E sa...

Men du , vilken stjärnfotograf du är. Det känns som om man står och kan ta på blommorna genom skärmen.

AnnaPanna sa...

Men hallå Åsa E! Nu var du väl ändå alldeles för vänlig... :-)