söndag 6 maj 2012

Sten och åter sten

Ännu en underbar stenig helg i Bohult.


















Som paus i stenbortförseln snyggade jag till "jordgubbslandet" som nu får bli jordgubbslandet helt enkelt, eftersom pappa tryckte ner några plantor där förra hösten. Så nu resignerade jag och flyttade upp massor av plantor från "Marias" rabatt, som inte ska vara ett jordgubbsland, utan en perennrabatt. Sparade dock några små plantor nere i rabatten om dom inte trivs uppe på höjden. Jordgubbar vill ju ha mycket vatten så vete tusan hur det här går.

















Letar efter dräneringsröret längs stugan och hittar det på 47 cm djup. Det räcker för att vi ska kunna ansluta från nya entrén med dränering. Skönt. Annars hade vi (jag!) varit tvungna att gräva för hand längs hela stugan för att lägga dräneringen djupare.

















Det här var helgens egentliga mission, att snygga till skräphögen mot Everts. Många skottkärror sten blev det. Men nu, med några stenpartiväxter och lite naturlig växtlighet på sikt så blir det nog ok.














Nya entrén växer, pappa har fått fart under sulorna igen. Den observante noterar de korta plankstumparna mellan de långa plankorna. Det är för att möss inte ska kila upp i mellanrummet.

För övrigt var det rätt kallt och blåsigt i Bohult i helgen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir nog riktigt snyggt när det blir färdigt, nu tänker jag på huset, det är ju en lång länga med både bostad, snickarverkstad, vedbod och en luta med vedförråd, och om det sedan blir en entre på ovansidan, så blir ju längan ännu längre. Snyggt från Everts håll, men den nya carporten kanske förminskar längans längd.

E sa...

Bra det blir! Fiffigt med musstoppet!

AnnaPanna sa...

Tydligen byggde dom alltid så förr, med musstopp, enligt pappa, men undrar om det byggs så nu för tiden.